- Tejo Hendriks - portretschilder

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

 


Tejo studeerde aan de Koninklijke Academie te Den Bosch en Kunstgewerbeschule in Basel. Hij werkte 10 jaar als Art- en Creative director voor verschillende reclame bureaus in Londen, Düsseldorf, Basel en Amsterdam, waaronder J. Walter Thompson. Hij maakte reclamecampagnes voor Ford, Unilever, Heineken, Nutricia, Hij, Esso, het Frans Hals Museum e.v.a.
Als zelfstandig illustrator werkte hij voor tijdschriften als Panorama, Libelle, Viva, Kijk, Taptoe en Okki en voor bedrijven als Mercedes, IBM, Madam Tussauds, Puik [diervoeder] en ABN-Amro.

Posters voor VET Jeansstore, Hot 'n Cold, Joop van Ende [Joe de Musical] C&A [de olifant die de prijzen verplettert] en vele boekomslagen o.a. de bestseller series van Virginia Andrews en Stephen King.
Won Nederlandse illustratieprijzen in 1990, 1991 en1992.

Maakte in opdracht van Panorama portretten van Gullit, Arnold van der Leyden, Prins Bernhard en verder voor vele particulieren.
Naast zijn illustraties en portretten schildert Tejo voornamelijk stillevens. Hij exposeerde daarmee bij galeries en beurzen in Rotterdam, Eindhoven, Antwerpen, Dortmundt, Utrecht, Veenendaal, Kaapstad, Hilversum, Tampa [U.S.A.] en
Oosthuizen N.H. Met illustraties [groepsexpositie] 1989-1992 in het Stedelijk Museum, Amsterdam.

Veel werk is in bezit van particulieren en bedrijven.

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu